NAJLEPŠE DALMATINSKE PESMI za dušo in srce

NAJLEPŠE DALMATINSKE PESMI ZA DUŠO IN SRCE

NAJLEPŠE DALMATINSKE PESMI ZA DUŠO IN SRCE 

Dalmatinska pesem je glasbena tradicija, ki izvira iz hrvaške regije Dalmacije. Značilna je po svoji enostavni melodiji in besedilih, ki pogosto izražajo čustva, ljubezen do morja ter vsakdanje življenje ob obali. Dalmatinska pesem pogosto vključuje uporabo klasičnih inštrumentov, kot so kitare in mandoline, ter vokalnih harmonij. Ta glasbena tradicija je globoko zakoreninjena v dalmatinski kulturi in je pomemben del hrvaške glasbene dediščine.

Dalmacija je del Hrvaške kamor mnogi Slovenci radi hodimo  na dopuste in ob večerih poslušamo dalmatinske klape, ki prepevajo romantično dalmatinsko glasbo. Glede na to , da ima dalmatinska muzika v Sloveniji veliko oboževalcev obsega dalmatino glasba, kar velik del glasbenega programa ansambla OBJEM.

DALMATINSKE PESMI oziroma dalmatinska glasba za fešte, žurke, poroke, abrahama, zabave, rojstni dan, praznovanja, so izbrane nove in stare najlepše dalmatinske pesmi za dušo in srce katere glasbena skupina OBJEM pogosto radi igramo na raznih dogodkih kot so: poroka,  poslovno srečanje,  otvoritve raznih lokalov, plesni večeri, zabave, svadbe, žurke in podobno. Za mnoge pesmi smo izdelali svoj aražma in jih posneli kot Dalmatinski mix

 

DALMATINSKE PESMI SEZNAM:

Seznam dalmatinskih pesmi iz glasbenega programa (reportuarja) glasbene skupine OBJEM Band najdete v našem glasbenim programu, kjer je zbrana večina pesmi katere izvajamo na nastopih.

Naš glasbeni program je zelo obširen zato se z vsakim naročnikom posebej dogovorimo o njegovih željah in mu v skladu s tem tudi igramo.

NAJLEPŠE DALMATINSKE PESMI ZA DUŠO (Objem Band)

Na brigu kuća mala - Objem

Dalmatinski hiti

Ta divna Splitska noč - Objem

Dalmatinske pesmi

Kad naš brod plovi - Objem

Dalmacija

Oči boje lavande - Objem

Dalmatinska glasba

NAJLEPŠE DALMATINSKE PESMI ZA DUŠO (Objem Band)

Ne diraj moju ljubav - Objem

Dalmatinske pesmi za dušo

Kad si bila mala Mare - Objem

Dalmatinska muzika

Konobo moja - Objem

Najlepše dalmatinske pesmi

Zbogom Dalmacijo - Objem

Najlepše Dalmatinske

NAJLEPŠE DALMATINSKE PESMI ZA DUŠO (Objem band)

Dalmatinski fešta mix - Objem

Top dalmatinske pesmi mix

Objem

Dalmatinska muzika

Objem

Najlepše dalmatinske pesmi

Objem

Najlepše Dalmatinske

DALMATINSKE PESMI Youtube

Veliko dobrih starih in novih lepi dalmatinskih pesmi v izvedbi glasbene skupine OBJEM Band lahko poslušate tudi na našem You tube kanalu:

Dalmatinske pesmi za dušo in srce

NEKAJ O DALMATINSKI GLASBI

Dalmatinska glasba je glasbena tradicija, ki izvira iz hrvaške regije Dalmacije in ima bogato zgodovino ter številne značilnosti. Tu je nekaj bistvenih stvari o dalmatinski glasbi:

Večglasno petje: Dalmatinska glasba je znana po večglasnem petju, kjer skupine pevcev običajno izvajajo a capella glasbo. Večglasno petje je ena od najbolj prepoznavnih značilnosti te glasbene tradicije.

Lirične besedilne pesmi: Besedila dalmatinskih pesmi pogosto govorijo o ljubezni, morju, ribištvu, in življenju ob obali Jadranskega morja. Pesmi so pogosto nostalgične in lirične.

Tradicionalni in sodobni elementi: Dalmatinska glasba združuje tradicionalne elemente s sodobnimi glasbenimi vplivi. To omogoča pestrost in raznolikost v zvoku dalmatinske glasbe.

Vplivi iz drugih kultur: Zaradi svoje geografske lege je Dalmacija bila izpostavljena različnim kulturam in vplivom, kar se odraža tudi v glasbi. Na primer, italijanska, grška in turška glasba so prispevale k razvoju dalmatinske glasbe.

Priljubljene in znane pesmi: Dalmatinska glasba je dala svetu nekaj priljubljenih skladb, kot so “Moja posljednja i prva ljubavi,” “Molitva za Magdalenu” in “Nadalina.” Te pesmi so še vedno priljubljene in se izvajajo na koncertih in pri posebnih priložnostih.

Glasbeni inštrumenti: Dalmatinska glasba uporablja različne glasbene inštrumente, kot so klasična kitara, mandolina, tamburica, in harmonika, čeprav je večglasno petje brez inštrumentalne spremljave še vedno izjemno priljubljeno.

Festivali in prireditve: V Dalmaciji se redno odvijajo glasbeni festivali, kjer se pevci in glasbeniki predstavljajo s svojimi izvedbami dalmatinskih pesmi. Eden najbolj znanih festivalov je “Festival dalmatinskih klapa” v Omišu.

Kulturna dediščina: Dalmatinska glasba je pomemben del hrvaške kulturne dediščine in je bila uvrščena na UNESCO-v seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva, kar potrjuje njen pomemben vpliv na kulturo regije.

Dalmatinska glasba je tako pomemben del kulturne identitete Dalmacije in Hrvaške ter je priljubljena tako med domačimi prebivalci kot tudi med obiskovalci te prelepe obmorske regije.

Dalmatinske pesmi dalmatinski mix za feste zurke poroke rojstni dan veselice zabave