NARODNO ZABAVNA DOMAČA GLASBA Pesmi za poroko, rojstni dan, abrahama, zabavo, plesni večer dogodki, gala maturantski ples, poslovno srečanje, obletnico, valeto, praznovanje, žur, fešto.

NARODNO ZABAVNA DOMAČA GLASBA

NARODNO ZABAVNA DOMAČA GLASBA  Pesmi za poroko, rojstni dan, poslovni plesni večer dogodki, maturantski ples, abrahama, žur, fešto, zabavo, valeto, obletnico, praznovanje 20 30 40 50 60 70 rojstnega dne, 20 30 40 50 60 let, so izbrane najlepše popularne  narodno zabavne domače pesmi – skladbe oziroma melodije iz glasbenega programa – reportuarja glasbene skupine  ansambla Objem. 

Kadar želijo naročniki na svojem  praznovanju oziroma dogodku zabavo v okviru narodnozabavnih ritmov jim ansambel Objem radi ustrežemo in poleg ostale raznovrstne glasbe igramo  tudi prijetne domače viže.  

NARODNO ZABAVNA DOMAČA GLASBA - Pesmi za poroko, rojstni dan, maturantski ples, obletnico, abrahama, zabave, valeto, praznovanje, fešto žur, poslovno srečanje.

NARODNO ZABAVNA GLASBA - Seznam pesmi:

V dolini tihi, Čebelar – Čebelice, Ne reci nikdar, Na Golici, Veseli Ribnčan, Nocoj je druga rekla mi, Tam kjer Murke cveto, Po dekle, Na avtocesti, Ta sosedov Francl, Kam le čas beži, Na Roblek, Pridi zvečer, V Bohinju, Nocoj je ena luštna noč, Otoček sredi jezera, Pod oknom sem stal, Pehitro mimo je mladost, Rudeči cvet, Superavtomat, Kmetič praznuje, Mi ga spet žingamo, Nocoj je druga rekla mi, Srčna napaka, Vandrovček, Trzinka, Prinesi mi rože, Preljubo dekle, Poročni valček, Star mornar,  Moja Rozi, Pesem abrahamu,  Hišca ob cest stoji, Po Haloških cestah, Žena naj bo doma,  Slovenija od kod lepote tvoje,  Al me boš kaj rada imela, Kje so moje rožice, Dekle na vrtu, Daj mi poljub, Gremo na štajersko, Le spomin deklica, Kje so tiste stezice, Lunca, Malo malo še, Na mostu, Na oknu deva je slonela, Naj živi vesela družba, Tri planike, Kaj mi nuca planinca, Pri farni cerkvici, Ti moja rožica, Sijala srebrna je luna vso noč, Za dobro voljo, Kranjsko dekle, Pastirče mlado, Pleničke je prala, Še kiklco prodala bom, Prehitro mimo je mladost, Majolka, U’Lblan pr šestic, Adijo pa zdrava ostani, En hribček bom kupil, Gremo na Štajersko, Kje bom jemal, Micka Kovačeva, Moj očka ima konjička dva, No beer today, Pod to goro zeleno, Poštar, Rad bi se postaral s teboj, Regiment po cesti gre, Rom pom pom še ne gremo domov, Sirota Jerica, Tam dol na ravnem polju, Veseli muzikant, Volim Jožeka, Za dobro voljo, Zakrivljeno palico v roki, Ob koncu tedna, Zvedel sem nekaj novega, Zvezde žarijo.

Domača glasba - Za dobro voljo

Narodno zabavna glasba - Marjetka

Narodno zabavne pesmi - Na stari mlin

Narodnozabavna glasba - Čebelar (Čebelice)

Slovenska narodno zabavna glasba - Pesem abrahamu

Narodno zabavna muzika - Prišel je abraham

Narodna glasba - Hišca ob cest stoji

NARODNOZABAVNA GLASBA - Ansambel OBJEM

NARODNO ZABAVNA DOMAČA GLASBA Pesmi za poroko, rojstni dan, abrahama, zabavo, plesni večer dogodki, gala maturantski ples, poslovno srečanje, obletnico, valeto, praznovanje, žur, fešto.

DOMAČA GLASBA – NARODNO ZABAVNA GLASBA – PESMI – MUZIKA 

Pri narodnozabavnih pesmih prevladujeta dva ritma: polka in valček. V zadnjem času so z vplivom moderne popularne glasbe prisotni tudi drugi ritmi. Tako mnogo ansamblov dandanes ne izvaja samo narodnozabavne glasbe, ampak tudi zabavno, turbo-folk in drugovrstno glasbo.

Narodnozabavna glasba se je razvila iz ljudske glasbe, s čimer je mišljeno godčevsko igranje in ljudsko petje. Njeni začetki segajo v 19. stoletje, ko se je z izumom in pojavom diatonične harmonike hitro razmahnila. Predvsem po 2. svetovni vojni je število ansamblov začelo skokovito naraščati. Sprva so bili ansambli amaterski, šele kasneje tudi profesionalni. Za največjega glasbenika narodnozabavne glasbe na Slovenskem in v svetu velja Slavko Avsenik, ki je s svojim Ansamblom bratov Avsenik v 40-ih letih delovanja, začenši leta 1953, ustvaril ogromno pesmi (okrog 800), izmed katerih jih je mnogo ponarodelih. Najbolj je znana skladba Na Golici, ki velja za največkrat predvajano instrumentalno skladbo na svetu. Avsenik je tudi začetnik danes splošno razširjenega »tresočega« (udarjajočega) igranja na harmoniko, ki služi za spremljavo pesmi. Za enega najbolj znanih ansamblov v Sloveniji velja tudi Ansambel Lojzeta Slaka, ki ima poudarek na ljudsko obarvanih melodijah in besedilih. Najdlje delujoči ansambel na Slovenskem so Beneški fantje, ki preigravajo in ustvarjajo glasbo že od leta 1952.

Slovenska narodnozabavna glasba je bila leta 2017 vpisana tudi v Register slovenske nesnovne kulturne dediščine.

ANSAMBEL OBJEM

Glasbeniki – muzikanti ansambla OBJEM smo ljubitelji dobre glasbe in že dolga leta zabavamo, razveseljujemo svoje naročnike na raznih praznovanjih in spadamo med par top 10 ansamblov, ki delujejo že tretje desetletje. Smo  prilagodljivi in če se le da ustrežemo naročniku in gostom. Prav zaradi tega naš glasbeni program zajema zelo različne glasbene zvrsti – med njimi tudi narodno zabavno domačo glasbo s katero  razveselimo ljubitelje domačih viž. 

V  kolikor organizirate praznovanje – slavje in potrebujete  band – bend za zabavo  , ki s seboj prinese veliko pozitivne energije, predlagamo, da pokličete muzikante  benda Objem, da vam zaigramo z dušo in srcem.

Več naše raznovrstne glasbe najdete še na našem You tube kanalu kateri ima že več tisoč naročnikov: Youtube OBJEM. Ne pozabite nam dodeliti, kak všeček in veseli bomo v kolikor postanete naročnik našega YouTube kanala.