SLOVENSKA POPEVKA - ZIMZELENE SLOVENSKE POPEVKE

Slovenska popevka je glasbena zvrst, ki se je razvila v Sloveniji po drugi svetovni vojni. Gre za popularno glasbo, ki združuje elemente popa, rocka, balade in drugih glasbenih žanrov ter se odlikuje po besedilih v slovenskem jeziku. Slovenska popevka je imela pomembno vlogo pri oblikovanju glasbene identitete in družbenega izraza v Sloveniji.

Slovenska popevka ostaja pomemben del slovenske glasbene krajine, saj se nenehno razvija in se prilagaja trenutnim glasbenim trendom in okusu občinstva.

SLOVENSKA POPEVKA SLOVENSKE POPEVKE  za Poroke, Abrahama, Zabave, Rojstni dan, Praznovanja, Žur, plesne večere je izbror starih najlepših zimzelenih slovenskih popevk katere glasbena skupina OBJEM pogosto radi igramo na različnih dogodkih kot so: poroka,   otvoritve raznih lokalov, plesni večeri, zabave, poslovno srečanje, svadbe, žurke in podobno.

SEZNAM PESMI - SLOVENSKA POPEVKA

Seznam pesmi slovenske popevke iz glasbenega repertoarja glasbene skupine OBJEM Band najdete v našem glasbenim programu, kjer je zbran večji del pesmi katere izvajamo na nastopih.

Naš glasbeni program je zelo obširen zato se z vsakim naročnikom posebej dogovorimo o njegovih željah in mu v skladu s tem tudi igramo.

Pegasto dekle

Slovenska popevka

Cinca marinca

Slovenske popevke

Pogum

Slovenske zmzelene

Zemlja pleše

Slovenska popevka - Slovenske popevke

Poletna noč

Slovenska popevka besedilo

Slovenskega naroda sin

Slovenske zimzelene popevke

Zimzelene pesmi

Stare dobre zimzelene

Popevke

Plesna plošča - CD zgoščenka

Ostale slovenske popevke v izvedbi glasbene skupine OBJEM Band lahko poslušate na našem Youtube kanalu:

OBJEM BAND - Najlepše slovenske popevke

Slovenska popevka Slovenske popevke zimzelene

O SLOVENSKI POPEVKI

Slovenska popevka je glasbena zvrst, ki je pomembno zaznamovala glasbeno in kulturno krajino Slovenije. Razvila se je po drugi svetovni vojni in se v glavnem osredotoča na popularno glasbo v slovenskem jeziku. Ta glasbena zvrst je vplivala na oblikovanje glasbene identitete in družbene izražanja v Sloveniji.

Zgodovina slovenske popevke sega v povojno obdobje, ko so se izvajalci in skladatelji začeli ukvarjati s skladbami v slovenščini. Prvi izvajalci in skladatelji, kot so Jože Privšek, Mojmir Sepe in Mojca Falk, so igrali ključno vlogo pri oblikovanju slovenske popevke v 50. in 60. letih 20. stoletja. Njihova glasba je združevala elemente jazza, evergreenov, zabavne glasbe ter tudi domače narodne glasbene tradicije.

V 70. in 80. letih je slovenska popevka doživela razcvet s številnimi uspešnimi izvajalci, kot so Ivo Mojzer, Helena Blagne, Tereza Kesovija in drugi. Ti izvajalci so s svojimi skladbami povezali ljubezenske balade, politična sporočila ter druge teme, ki so bile pomembne za slovensko družbo v tistem času.

V 90. letih in pozneje so se pojavili mlajši izvajalci, kot sta Siddharta in Big Foot Mama, ki so s svojo glasbo prinesli nove zvočne in besedilne pristope. S tem so posodobili in razširili slovensko popevko ter jo prilagodili modernim glasbenim trendom.

Slovenska popevka je ostala pomemben del glasbene krajine v Sloveniji, saj se še naprej prilagaja spremembam v glasbeni industriji in kulturnim spremembam v družbi. Gre za pomemben vir izražanja in prepoznavnosti slovenske kulture, in mnoge generacije izvajalcev in poslušalcev so prispevale k njenemu razvoju in uspehu.

SLOVENSKA POPEVKA Slovenske popevke za Žur Poroke Zabave Rojstni dan Otvoritev Plesni večer Praznovanja Abrahama

Slovenska popevka Slovenske popevke za žur praznovanje obletnico poroke abrahama rojstni dan fešto