ZABAVNA POP ROCK GLASBA

ZABAVNA GLASBA

Slovenska zabavna glasba je široka zvrst, ki vključuje številne glasbene stile, kot so pop, rock, dance in elektronska glasba, ter se izvaja v slovenščini. Ta zvrst je namenjena predvsem zabavi in razvedrilu, zato so pesmi pogosto ritmične, vesele in primerne za plesišča ter radijske postaje.

POP GLASBA

Slovenska pop glasba je glasbena zvrst, ki združuje elemente popa z modernimi glasbenimi pristopi, in se izvaja v slovenščini. Ta žanr je v Sloveniji postal zelo priljubljen v drugi polovici 20. stoletja in še naprej ostaja pomemben del glasbene scene.

ROCK GLASBA

Slovenska rock glasba je igrala pomembno vlogo pri oblikovanju glasbene identitete Slovenije in se še vedno razvija ter privablja pozornost tako doma kot v tujini.

ZABAVNA POP ROCK GLASBA GLASBA ZABAVNE PESMI za pesmi za poroko, rojstni dan, poslovni plesni večer dogodki, gala akademski maturantski ples, abrahama, žur, fešto, zabavo, valeto, obletnico, praznovanje 20 30 40 50 60 70 rojstnega dne, 20 30 40 50 60 let so izbrane lepe slovenske SLO zabavne pesmi - skladbe oziroma melodije iz glasbenega programa - reportuarja glasbene skupine  ansambla Objem. Kadar želijo naročniki na svojem  praznovanju oziroma plesnem dogodku zabavo v okviru zabavne glasbe,  jim muzikanti glasbene skupine ansambla Objem radi ustrežemo in poleg ostalih temperamentnih skladb igramo tudi tudi prijetne izbrane pesmi slovenske zabavne glasbe.  Gostje, ki obožujejo pesmi slovenske zabavne glasbe doživijo tako prijeten večer ob zvokih skupine Objem.

ZABAVNA POP ROCK Seznam pesmi

Seznam pesmi zabavne pop rock glasbe glasbenega repertoarja glasbene skupine OBJEM Band najdete v našem glasbenim programu, kjer je zbran večji del pesmi katere izvajamo na nastopih. Naš glasbeni program je zelo obširen zato se z vsakim naročnikom posebej dogovorimo o njegovih željah in mu v skladu s tem tudi igramo.

Ljubezen iz šolskih dni

Pop glasba

Odšel bom

Ljubezenske pop rock pesmi

Ljubim te ljubim

Rock glasba

Pogum

Zabavna glasba

LEPE SLOVENSKE SLO PESMI z Goričkega v Piran

Ljubezen iz šolskih dni

SLOVENSKI HITI Tvoje jutro (Novo jutro)

Ljubezen iz šolskih dni

Ostale zabavne pop rock pesmi v izvedbi glasbene skupine OBJEM Band lahko poslušate na našem Youtube kanalu:

O SLOVENSKI ZABAVNI GLASBI:

Zabavna glasba (izvirno nemško Volkstümliche Musik) je splošen izraz za glasbena dela, katerih cilj je doseganje prijetnega razpoloženja v družbi. Lahko služi tudi kot glasba v ozadju družabnega dogajanja, v širšem smislu je to lahko ambientalna glasba v gostinskih lokalih, plesna glasba, pa tudi narodna glasba. Za razliko od resne glasbe so avtorji zabavne glasbe praviloma manj pretenciozni v svojih iskanjih invencije, kljub dejstvu, da tudi v tej glasbeni zvrsti nastajajo vplivne in dognane skladbe visoke umetniške vrednosti. V okvir pomena zabavna glasba prištevamo tudi popularno glasbo, ki pa ni sopomenka, saj ni nujno, da je vsa zabavna glasba tudi popularna (in obratno), predvsem z zgodovinskega stališča ne.

Slovenska zabavna glasba zajema širok spekter glasbenih slogov in izvajalcev, ki so igrali pomembno vlogo v glasbeni krajini Slovenije. Tukaj je podrobnejši pregled slovenske zabavne glasbe:

Zgodovina: Slovenska zabavna glasba ima bogato zgodovino, ki sega nazaj v 19. stoletje. V tem času so popularne bile ljudske pesmi in godci, ki so igrali na različnih tradicionalnih inštrumentih, kot so harmonike, violine in klarineti.

Zlata doba zabavne glasbe: V 20. stoletju se je slovenska zabavna glasba razvila v različne smeri. V 50. in 60. letih so bili popularni izvajalci, kot so Lojze Slak in Ansambel bratov Avsenik, ki sta pomembno prispevala k razvoju narodno-zabavne glasbe. V tem obdobju so se razvile tudi številne vokalne skupine in pevci, ki so izvajali popularne pesmi.

Raznolikost žanrov: Slovenska zabavna glasba vključuje raznolike žanre, kot so narodno-zabavna glasba, pop, rock, rap, hip-hop, elektronska glasba in še več. V zadnjih desetletjih se je pojavilo veliko različnih glasbenih stilov, kar je privedlo do raznolikosti v slovenski zabavni glasbi.

Popularni izvajalci: Med popularnimi izvajalci slovenske zabavne glasbe so pevci, kot so Vlado Kreslin, Magnifico, Zoran Predin, Alya, Manca Špik, Neisha in številni drugi. Ansambli, kot so Pop Design, Perpetuum Jazzile in Kingston, so prav tako pomembno prispevali k slovenski zabavni glasbi.

Glasbeni festivali: Slovenska zabavna glasba je močno povezana z različnimi glasbenimi festivali, kot so Melodije morja in sonca, Slovenska popevka in EMA (Slovenska izbira za Pesem Evrovizije). Na teh festivalih se predstavljajo nove pesmi in izvajalci, kar prispeva k raznolikosti slovenske glasbene scene.

Vpliv tujih glasbenih trendov: Kot v mnogih drugih državah, tudi slovenska zabavna glasba ni imuna na vpliv tujih glasbenih trendov. Zato je v Sloveniji mogoče slišati različne tuje glasbene vplive v domači produkciji.

Slovenska zabavna glasba je pomemben del kulturne identitete Slovenije in je še vedno živa in raznolika. Izvajalci in skladbe iz Slovenije privabljajo pozornost tako doma kot v tujini ter soustvarjajo pestro glasbeno krajino države.

 

Zabavni ansambel band OBJEM

Zabavna glasba zabavne pesmi najboljša slovenska glasba

O SLOVENSKI POP GLASBI:

Slovenska pop glasba je pomemben del glasbene krajine Slovenije in ima bogato zgodovino, ki sega nazaj več desetletij. Ta glasbeni žanr vključuje širok spekter stilov in izvajalcev. Spodaj je podrobnejši pregled slovenske pop glasbe:

Zgodovina: Slovenska pop glasba se je razvijala vzporedno s tujimi glasbenimi trendi. V 60. in 70. letih so bili priljubljeni izvajalci, kot so Tomaž Domicelj, Mladi levi in Pepel in kri, ki so se navdihovali v rocku, folku in popu.

Razcvet v 80. in 90. letih: V 80. in 90. letih je prišlo do razcveta slovenske pop glasbe. Izvajalci, kot so Eva Sršen, Alenka Godec, Rok’n’Band, in drugi, so postali priljubljeni z večnacionalnimi uspešnicami in albumi.

Vplivi tujih glasbenih trendov: Slovenska pop glasba ni izolirana od vplivov tujih glasbenih trendov. Mnogi izvajalci so sprejeli tuje vplive, kar je privedlo do raznolikosti v slogih in zvokih slovenske pop glasbe.

Glasbeni festivali: Številni glasbeni festivali so pomemben del slovenske pop scene. Med najbolj znanimi je Slovenska popevka, ki je priložnost za predstavitev novih pop pesmi in izvajalcev. Poleg tega je EMA, nacionalni izbor za Pesem Evrovizije, tudi platforma za predstavitev pop skladb in izvajalcev v mednarodnem okolju.

Sodobni izvajalci: V 21. stoletju so se pojavili številni sodobni izvajalci slovenske pop glasbe, ki so postali priljubljeni tako v domači kot mednarodni glasbeni sceni. Nekateri izmed njih vključujejo Nuško Drašček, BQL, Ina Shai, Nika Zorjan, in mnoge druge.

Raznolikost: Slovenska pop glasba vključuje raznolike podžanre, vključno s pop rockom, elektronskim popom, indie popom, in še več. To je prispevalo k bogastvu slovenske pop scene.

Slovenska pop glasba ima svojo prepoznavno identiteto in še vedno ostaja pomemben del glasbene krajine države. Izvajalci in skladbe iz Slovenije privabljajo pozornost tako v domačem okolju kot v mednarodnem merilu ter prispevajo k raznolikosti svetovne glasbe.

Popularna glasba v širšem pomenu zajema vse oblike zabavne glasbe, tj. popevke, plesna glasba, muzikal, opereta, country, folk in delno rock; v ožjem pomenu govorimo o pop glasbi.

Beseda popularna je latinskega izvora in pomeni ljudsko. Označuje nekaj, kar je poljudno, priljubljeno, lahko umljivo, znano in razširjeno. V glasbi je skupen izraz za množično modo, ki jo podpirajo javna občila in zabavna industrija.

Pop glasba, na kratko pop, je zvrst popularne glasbe (za razliko od klasične oziroma resne glasbe in ljudske glasbe).

Pop glasba lahko vključuje elemente rocka, hip hopa, reggaea, plesne glasbe, R&B, jazza, elektronske glasbe in druge zvrsti.

OBJEM band - Pop glasba

Pop glasba slovenska

O SLOVENSKI ROCK GLASBI:

Slovenska rock glasba ima bogato zgodovino in je pomemben del glasbene krajine v Sloveniji. Ta žanr se je razvil skozi desetletja in vključuje širok spekter stilov in izvajalcev. Spodaj je podrobnejši pregled slovenske rock glasbe:

Zgodovina: Slovenska rock glasba se je začela oblikovati v 60. in 70. letih 20. stoletja, ko so se pojavile prve rock skupine in izvajalci. Prva zelo priljubljena skupina je bila Buldožer, ki je bila ustanovljena leta 1975. Njihova glasba je bila eksperimentalna in provokativna ter je postavila temelje za razvoj slovenskega rocka.

Novi val: V 80. letih je prišel val novega vala, ki je prinesel svežino in energijo v slovensko rock glasbo. Skupine, kot so Pankrti, Lačni Franz, Termiti in drugi, so postali znani s svojimi punk in novovalovskimi zvoki ter s svojimi besedili, ki so odražala družbeno in politično stanje tistega časa.

Alternativna in neodvisna scena: V 90. letih se je razvila bogata alternativna in neodvisna rock scena, ki je vključevala skupine, kot so Siddharta, Dan D, Big Foot Mama, Niet in drugi. Te skupine so prinesle raznolike zvoke, vključno z alternativnim rockom, rap rockom, in elektronskimi vplivi.

Mednarodna prepoznavnost: Nekateri slovenski rock izvajalci so uspeli pridobiti mednarodno prepoznavnost. Ena izmed najbolj znanih je skupina Laibach, ki je znana po svoji eksperimentalni in provokativni glasbi ter je imela uspeh v tujini.

Raznolikost žanrov: Slovenska rock glasba vključuje raznolike podžanre, kot so alternative rock, hard rock, punk rock, indie rock, metal, in še več. To je prispevalo k pestrosti slovenske rock scene.

Glasbeni festivali: V Sloveniji se odvija veliko glasbenih festivalov, ki so priljubljeni med ljubitelji rock glasbe. Med najbolj znanimi so MetalDays, Punk Rock Holiday, in Schengenfest, kjer se predstavljajo tako domače kot mednarodne rock skupine.

Slovenska rock glasba je pomemben del kulturne identitete države in še vedno ostaja živa in raznolika. Izvajalci in skladbe iz Slovenije privabljajo pozornost tako doma kot v tujini ter soustvarjajo raznoliko glasbeno krajino.

Rock glasba slovenska

ZABAVNI BAND (BEND) SKUPINA OBJEM

Vsestranska glasbena skupina Objem igramo glasbo za različne potrebe, priložnosti  oziroma različne okuse poslušalcev. Glasbeno skupino Objem sestavljamo 3. fantje – glasbeniki, muzikanti, ki  prihajamo iz Dolenjske. Naš moto  je poleg veliko dobre raznovrstne glasbe poskrbeti za dober žur , ustvariti prijetno vzdušje in s svojo pozitivno energijo vplivati na publiko oziroma goste. Vso glasbo izvajamo: 1. Akustično premično med gosti ter 2. Na kvalitetno ozvočenje. Imamo ogromno izkušenj. V svojem dolgoletnem stažu smo odigrali množico: porok, rojstnih dnevov, maturantskih plesov, valet, abrahamov, zabav, žurk in ostalih družabnih dogodkov

Izbor skladb stilsko prilagajamo okusu  poslušalcev glede na njihov glasbeni okus oziroma njihove želje.