ANGLEŠKI VALČEK - Počasni valček - Slow waltz

ANGLEŠKI VALČEK Plesna glasba

Dobrodošli v svet angleškega valčka z Objem bandom!

Na tej strani boste potovali skozi čarobno glasbo angleškega valčka. Odkrijte naše skladbe v ritmih  Angleškega valčka in se prepustite njenim nežnim ritmom in romantičnemu vzdušju.

Kadar želijo naročniki na svojem  praznovanju – plesnem dogodku zabavo v okviru plesnih skladb – plesnih ritmov  jim plesni ansambel Objem radi igramo  raznovrstno plesno glasbo,  Gostje, ki obvladujejo plesne ritme tako doživijo čudovit večer ob zvokih plesnega banda Objem. Plesni pari najpogosteje plešejo: 1. Standardne plese in 2. Latinsko ameriške plese. 

ANGLEŠKI VALČEK - Izbor pesmi v ritmu angleškega v izvedbi glasbene skupine OBJEM Band.

ANGLEŠKI VALČEK Seznam pesmi:

Kje so tiste stezice, Irena lahko noč, Tennesse waltz, Cryin time, Larina pesem, Last waltz, Are you lonesome tonight, Konobo moja, Bolujem ja, Adijo pa zdrava ostani,

Angleški valček - Kje so tiste stezice

Slow waltz - Amazing Grace

Angleški valček - Irena lahko noč

Počasni valček - Adijo pa zdrava ostani

Počasni valček - Konobo moja

Zanimivosti o angleškem počasnem valčku:

Angleški valček ali počasni valček je standardni plesGlasba zanj je napisana v tri četrtinskem taktu, tempo pa je 31-32 taktov na minuto. Prva doba je poudarjena, druga in tretja pa nista. Štejemo ga s številkami po taktih: ‘1 2 3’.

Angleški valček naj bi se po nekaterih razlagah razvil iz bostona (ples, ki izhaja iz mesta Boston), po drugih pa iz upočasnjenega dunajskega valčka. Angleški valček je počasen ples, ki ga zaznamujeta mehko in valovito gibanje. Za to sta pomembna dvig in spust (na prste), za obvladanje katerih je potrebno veliko vaje.

Osnovna slika ali osnovni korak angleškega valčka je ‘kvadrat’ (desna in leva zaprta menjava): ON na 1 stopi naprej z desno nogo, na 2 vstran z levo nogo in na 3 priključi desno nogo. Istočasno ONA stopi na 1 nazaj z levo nogo, na 2 vstran z desno nogo in na 3 priključi z levo nogo. Desni zaprti menjavi sledi leva, ko gre ON z levo nogo naprej, ONA pa z desno nogo nazaj. Nato plesalca ponovita desno zaprto menjavo.

Osnovna slika se lahko ponavlja v različnih variacijah, smereh in v kombinaciji z več slikami in plesnimi figurami.

Kot pri vseh družabnih plesih je bistvenega pomena plesalčevo vodstvo, pri standardnih plesih pa tudi zaprta standardna drža.

 

Nekaj značilnosti angleškega valčka:

Takt: 3/4

Tempo: 30 takt/min

Gibanje: nihajoče

Poudarek v taktu: 1 Štejemo ga 1 2 3

ANGLEŠKI VALČEK (Počasni vaček, Slow Waltz) - Plesni band OBJEM

Angleški počasni valček, slow waltz, plesna glasba

Angleški valček – Počasni valček – Slow waltz 

Glasbeniki – muzikanti ansambla OBJEM smo ljubitelji dobre glasbe in že dolga leta zabavamo, razveseljujemo svoje naročnike na raznih praznovanjih in spadamo med par top 10 ansamblov, ki delujejo že tretje desetletje. Smo  prilagodljivi in če se le da ustrežemo naročniku in gostom. prav zato naš program zajema zelo različne glasbene zvrsti – med njimi tudi glasbo družabnih plesov: (Kolo ples, Ljudski ples, Kavbojski ples, četica ples) s katerimi dvignemo vse prisotne in naredimo skupinsko žurko. V  kolikor organizirate praznovanje – slavje in potrebujete  band – bend za zabavo  , ki s seboj prinese veliko pozitivne energije, predlagamo, da pokličete muzikante  benda Objem, da vam zaigramo z dušo in srcem.

Več naše raznovrstne glasbe najdete še na našem You tube plesnem kanalu: OBJEM plesna glasba. Ne pozabite nam dodeliti, všečke in  postaeti naročnik našega YouTube kanala.

Znane pesmi ostalih izvajalcev v ritmu Angleškega valčka:

Unchained Melody

Slow Waltz music

The Last Waltz

Engelbert Humperdinck

If You Don't Know Me By Now

Simply Red

Wicked Game

Slow Waltz 29

When I Need You

Leo Sayer