POROKA ANSAMBEL BAND ZA POROKO | Poročni bend glasba skupina za poroke | Obletnica poroke | Igranje na poroki

POROKA ANSAMBEL BAND ZA POROKO

Iščete dober ansambel band za poroko? Dober mnogokrat preverjen poročni ansambel OBJEM v harmoniji z vami ustvari nepozabno poročno slavje katerega se svatje še dolgo z veseljem spominjate. Glasbena skupina OBJEM smo poročni bend z dolgoletnimi izkušnjami, ki je odigral množico porok in tako razveselil  številne mladoporočence in svate.

POROKA Ansambel band za poroko

Poroka Ansambel band za poroko

POROKA Ansambel Band za poroko

Poročne pesmi

POROKA Ansambel Band za poroko

Poročna zabava - Poročno slavje

Poročni band

Poročni žur

POROKA Ansambel band za poroko

POROKA 

Poroka je zagotovo eden izmed naj pomembnejših in eden izmed najlepših dogodkov v našem življenju. Gre za dejanje in svečan obred, ko ženska in moški postaneta mož in žena. Poroke oziroma poročnega slavja se mladoporočenca in tudi svatje spominjajo še  mnoga leta po poroki. Da je poročni dan izjemen, je potrebno skrbno izbrati izvajalce, poročno obleko, fotografa in lokacijo poročnega dogajanja čez dan in noč. 

 

POROČNI BAND

Eden od naj pomembnejših izvajalcev na poroki, pa je zagotovo dober poročni band (bend) za poroke, ki po eni strani poskrbi za svečanost, po drugi strani pa za nepozaben poročni žur. Zelo  pomembno je da vajin posebni dan ljubezni zaupata izkušenim glasbenikom dobre glasbene zasedbe, se pravi za igranje na poroki izbereta poročni bend, ki ima večletno kilometrino. Prepričani smo, da ne želita izbrati tak band za poroke, ki bi se na vajini poroki učil svojega poklica.

 

ANIMACIJA IN POVEZOVANJE PROGRAMA

Animacija in povezovanje programa je bistvena zadeva na poroki,  praznovanje – poročno slavje združi v celoto. Večkrat je praksa, da za to priložnost mladoporočenca posebej za najameta animatorja. V kolikor to delo dobro opravijo člani samega ansambla, ki igra na poroki lahko zadeva izpade celo bolje in ceneje. Dober animator pride predvsem do izraza pri: otvoritvenem poročnem solo plesu, ob rezanju poročne torte, ob predaji poročnega šopka in podvezice ter v kolikor mladoporočenca želita ob izvajanju raznih igric šal in podobno. 
Seveda so za nepozabno poročno zabavo poleg dobrega banda za poroke in kvalitetne animacije potrebni tudi prijetni svatje, ki radi plešejo in sodelujejo. 

 

IZBOR GLASBE

Pravilen Izbor glasbe, ki ga izbira band na poroki za poročno zabavo je ravno tako pomemben kot sama animacija. Glasbeni program, ki ga ima band za svadbe ne sme biti omejen na določene glasbene zvrsti ampak mora biti izredno širok tako, da se bend, ki je specializiran za igranje na porokah lahko v vsakem trenutku prilagodi željam svatov. Izbor in vrstni red skladb tako ne more biti naprej določen, ampak ga prilagajamo prilagajati trenutni situaciji, saj je poročna zabava “živ” dogodek. 

 

SESTANEK PRED POROKO

V vsakem primeru je potrebno ansambel- band, katerega ste izbrala in bo igral na vajini poroki predhodno rezervirati, da ne bi na koncu na poroki ostala brez žive glasbe. Določeni bendi za poroke imajo nekatere termine prodane tudi za leto dni naprej.  Modro je da se ansamblu za poroko nakaže manjši avans, ta pa vam potrdi prejetje tega za datum nastopa katerega sta izbrala. 

Na sestanku katerega bosta imela z ansamblom za poroko navadno kak teden pred dogodkom, ko bo potek poroke razmeroma jasen, izrazita svoje želje in pričakovanja ter začrtajte okvirni potek poroke, saj se dober poročni band, kateremu se gre za ugled rad prilagodi željam mladoporočencev in željam gostov. 

 

KVALITETA IN JAKOST ZVOKA NA POROKI 

Kvaliteten zvok in osvetlitev so nepogrešljive vsake poroke!
Za kvalitetno izvedbo poročnega slavja, je zelo pomembna kvaliteta zvoka, kakor tudi primerna jakost. Dobri tradicionalni ansambli imajo navadno svoje profesionalno ozvočenjem ter tudi kak daljinski mikrofon na katerega pogosto radi gostje izrazijo lepe misli ženinu in nevesti.  Jakost zvoka mora biti enakomerno porazdeljena po prostoru  in ne preglasna niti pretiha

 

POROKA Otvoritveni poročni ples

Otvoritveni ples mlado poročencev.

Band na poroki

Glasbeniki - OBJEM

Ansambel za poroke

Muzikanti - OBJEM

Band na poroki - Igranje na poroki

Glasba na poroki

PRIHOD SVATOV – Igranje na poroki

Glasba na poroki ob prihodu mladoporočencev in svatov: 

Pred prihodom svatov postavimo ozvočenje v dvorani, kjer kasneje poteka poročno slavje, nato pa zunaj pričakamo naša mladoporočenca z akustičnimi instrumenti. Sprejmemo jih v živahnih glasbenih ritmih.  Gostinsko osebje navadno pripravi aperitiv in prigrizke.

Medtem, ko svatje veselijo in pogovarjajo člani glasbene zasedbe OBJEM igramo znane popularne pesmi pri katerih se nam svatje radi pridružijo. 

 

Poročni bandi

Pro arte mix

Petje na porokah

Dalmatinski mix

Poročna glasba

Ciganske pesmi

Igranje na porokah

Siva pot mix

OBLETNICA POROKE

OBLETNICA POROKE

Med zakoncema, ki že dlje časa živita v srečnem zakonu in ustvarita prijetno družino je prav edinstven dogodek  praznovanje okrogle obletnice poroke za 10 20 25 30 40 50…. let. Ob takšni priložnosti, kot je okrogla obletnica poroke zakonca pogosto organizirata praznovanje povabita nekaj sorodnikov in prijateljev ter v mnogih primerih tudi ponovita zaobljubo. V kolikor dogodek organizirata v večjem obsegu so pomembnejši partner na katerega ne pozabita tudi glasbeniki – muzikanti. V kolikor glasbeniki še delujejo je to večkrat ansambel poročni bend, ki je njima igral na poroki in ponovno poskrbi za prijetno vzdušje na edinstvenem dogodku – obletnici poroke.     

Obletnico poroke praznujejo povsod po svetu, vendar pa po različnih državah različno poimenujejo posamezne obletnice. Srebrna obletnica (petindvajseta) in zlata (petdeseta) pa imata seveda povsod posebno mesto.

 

OBLETNICA POROKE

Imenovanje obletnic poroke v Sloveniji po letih:

1. obletnica: bombažna poroka
2. obletnica: usnjena poroka
3. obletnica: peščena poroka
4. obletnica: voščena poroka
5. obletnica: lesena poroka
6. obletnica: ciprova poroka
7. obletnica: volnena poroka
8. obletnica: makova poroka
9. obletnica: lončena poroka
10. obletnica: kositrna poroka
11. obletnica: koralna poroka
12. obletnica: svilena poroka
13. obletnica: šmarnična poroka
14. obletnica: svinčena poroka
15. obletnica: kristalna poroka
20. obletnica: porcelanasta poroka
25. obletnica: srebrna poroka
30. obletnica: biserna poroka
35. obletnica: rubinasta poroka
40. obletnica: smaragdna poroka
45. obletnica: pozlačena poroka
50. obletnica: zlata poroka
60. obletnica: diamantna poroka
70. obletnica: platinasta poroka
75. obletnica: alabastrna poroka
80. obletnica: hrastova poroka

Poroka band

Tam dol na ravnem polju

Glasba za poroke

Volim Jožeka

Skupina za poroko

Da sam pekar

Poroka ansambel

Čebelar - čebelice

POROKA NA PROSTEM

POROKA NA PROSTEM:

Poroke na prostem so v Sloveniji zaradi izredno lepih razgibanih pokrajin in kvalitetne ponudbe vedno popularnejše.

Vsak poročni par, ki namerava stopiti v zakonsko zvezo si želi, da bi bila njegova poroka nekaj posebnega katero bi se svatje za zmeraj zapomnili. Prav zaradi tega je v današnjih časih vedno bolj popularna poroka na prostem, ki pričara idilično vzdušje. V Sloveniji imamo zaradi razgibane izredno lepe pokrajine veliko možnosti za izbiro prostora, in veliko kvalitetnih ponudnikov, ki prostor oddajo v najem oziroma pomagajo pri organizaciji poroke.
Ker je pri poroki na prostem ključnega pomena vreme so poroke na prostem najpopularnejše v spomladanskih in poletnih mesecih. Poleti se moramo zaščiti pred pripekajočim soncem, ne smemo pa pozabiti da nas lahko med poroko (čeprav redko) preseneti tudi dež.