Poročni band za poroke - Poročni bend za porko

Poročni band za poroke – Poročni bend za porko

Izbira benda za poroko je pomemben korak pri načrtovanju dogodka, saj glasba lahko pomembno vpliva na vzdušje in doživetje. 

Pomembno je, da komunicirate s potencialnimi bandomi, preverite njihovo razpoložljivost na dan poroke in razpravljate o vseh podrobnostih, ki so vam pomembne. Ko najdete band, ki ustreza vašim željam, bo njihov prispevek zagotovo doprinesel k nepozabnemu vzdušju na vaši poroki.

 

Poročni Band za poroke

OBJEM BAND

Band za poroke

Macarena - OBJEM Band

Bend za poroko

Mi mamos mnogos problemos - OBJEM Band

Ansambel band za poroke

POROKA 

Poroka je zagotovo eden izmed naj pomembnejših in eden izmed najlepših dogodkov v našem življenju. Gre za dejanje in svečan obred, ko ženska in moški postaneta mož in žena. Poroke oziroma poročnega slavja se mladoporočenca in tudi svatje spominjajo še  mnoga leta po poroki. Da je poročni dan izjemen, je potrebno skrbno izbrati izvajalce, poročno obleko, fotografa in lokacijo poročnega dogajanja čez dan in noč. 

 

POROČNI BAND

Eden od naj pomembnejših izvajalcev na poroki, pa je zagotovo dober poročni band (bend) za poroke, ki po eni strani poskrbi za svečanost, po drugi strani pa za nepozaben poročni žur. Zelo  pomembno je da vajin posebni dan ljubezni zaupata izkušenim glasbenikom dobre glasbene zasedbe, se pravi za igranje na poroki izbereta poročni bend, ki ima večletno kilometrino. Prepričani smo, da ne želita izbrati tak band za poroke, ki bi se na vajini poroki učil svojega poklica.

 

ANIMACIJA IN POVEZOVANJE PROGRAMA

Animacija in povezovanje programa je bistvena zadeva na poroki,  praznovanje – poročno slavje združi v celoto. Večkrat je praksa, da za to priložnost mladoporočenca posebej za najameta animatorja. V kolikor to delo dobro opravijo člani samega ansambla, ki igra na poroki lahko zadeva izpade celo bolje in ceneje. Dober animator pride predvsem do izraza pri: otvoritvenem poročnem solo plesu, ob rezanju poročne torte, ob predaji poročnega šopka in podvezice ter v kolikor mladoporočenca želita ob izvajanju raznih igric šal in podobno. 
Seveda so za nepozabno poročno zabavo poleg dobrega banda za poroke in kvalitetne animacije potrebni tudi prijetni svatje, ki radi plešejo in sodelujejo. 

 

IZBOR GLASBE

Pravilen Izbor glasbe, ki ga izbira band na poroki za poročno zabavo je ravno tako pomemben kot sama animacija. Glasbeni program, ki ga ima band za svadbe ne sme biti omejen na določene glasbene zvrsti ampak mora biti izredno širok tako, da se bend, ki je specializiran za igranje na porokah lahko v vsakem trenutku prilagodi željam svatov. Izbor in vrstni red skladb tako ne more biti naprej določen, ampak ga prilagajamo prilagajati trenutni situaciji, saj je poročna zabava “živ” dogodek. 

 

SESTANEK PRED POROKO

V vsakem primeru je potrebno ansambel- band, katerega ste izbrala in bo igral na vajini poroki predhodno rezervirati, da ne bi na koncu na poroki ostala brez žive glasbe. Določeni bendi za poroke imajo nekatere termine prodane tudi za leto dni naprej.  Modro je da se ansamblu za poroko nakaže manjši avans, ta pa vam potrdi prejetje tega za datum nastopa katerega sta izbrala. 

Na sestanku katerega bosta imela z ansamblom za poroko navadno kak teden pred dogodkom, ko bo potek poroke razmeroma jasen, izrazita svoje želje in pričakovanja ter začrtajte okvirni potek poroke, saj se dober poročni band, kateremu se gre za ugled rad prilagodi željam mladoporočencev in željam gostov. 

 

KVALITETA IN JAKOST ZVOKA NA POROKI 

Kvaliteten zvok in osvetlitev so nepogrešljive vsake poroke!
Za kvalitetno izvedbo poročnega slavja, je zelo pomembna kvaliteta zvoka, kakor tudi primerna jakost. Dobri tradicionalni ansambli imajo navadno svoje profesionalno ozvočenjem ter tudi kak daljinski mikrofon na katerega pogosto radi gostje izrazijo lepe misli ženinu in nevesti.  Jakost zvoka mora biti enakomerno porazdeljena po prostoru  in ne preglasna niti pretiha

 

Band za poroke

Inserti iz poroke - OBJEM Band

POROKA ANSAMBEL BAND ZA POROKO

Iščete dober ansambel band za poroko? Dober mnogokrat preverjen poročni ansambel OBJEM v harmoniji z vami ustvari nepozabno poročno slavje katerega se svatje še dolgo z veseljem spominjate. Glasbena skupina OBJEM smo poročni bend z dolgoletnimi izkušnjami, ki je odigral množico porok in tako razveselil  številne mladoporočence in svate.

Za poroko

OBJEM Band

Bend za poroko

OBJEM Band

Band na poroki - Igranje na poroki

Poročni Band za poroke

PRIHOD SVATOV – Igranje na poroki

Glasba na poroki ob prihodu mladoporočencev in svatov: 

Pred prihodom svatov postavimo ozvočenje v dvorani, kjer kasneje poteka poročno slavje, nato pa zunaj pričakamo naša mladoporočenca z akustičnimi instrumenti. Sprejmemo jih v živahnih glasbenih ritmih.  Gostinsko osebje navadno pripravi aperitiv in prigrizke.

Medtem, ko svatje veselijo in pogovarjajo člani glasbene zasedbe OBJEM igramo znane popularne pesmi pri katerih se nam svatje radi pridružijo. 

 

Kad mi dođeš ti - OBJEM Band

Glasbena skupina za poroko

Volim Jožeka - OBJEM Band

Muzikanti za poroko

Žuta ruža - OBJEM Band

Ansambel Bend za poroko

Laku noć svirači - OBJEM Band

Glasbeniki za poroko

OBLETNICA POROKE

OBLETNICA POROKE

Med zakoncema, ki že dlje časa živita v srečnem zakonu in ustvarita prijetno družino je prav edinstven dogodek  praznovanje okrogle obletnice poroke za 10 20 25 30 40 50…. let. Ob takšni priložnosti, kot je okrogla obletnica poroke zakonca pogosto organizirata praznovanje povabita nekaj sorodnikov in prijateljev ter v mnogih primerih tudi ponovita zaobljubo. V kolikor dogodek organizirata v večjem obsegu so pomembnejši partner na katerega ne pozabita tudi glasbeniki – muzikanti. V kolikor glasbeniki še delujejo je to večkrat ansambel poročni bend, ki je njima igral na poroki in ponovno poskrbi za prijetno vzdušje na edinstvenem dogodku – obletnici poroke.     

Obletnico poroke praznujejo povsod po svetu, vendar pa po različnih državah različno poimenujejo posamezne obletnice. Srebrna obletnica (petindvajseta) in zlata (petdeseta) pa imata seveda povsod posebno mesto.

 

OBLETNICA POROKE

Imenovanje obletnic poroke v Sloveniji po letih:

1. obletnica: bombažna poroka
2. obletnica: usnjena poroka
3. obletnica: peščena poroka
4. obletnica: voščena poroka
5. obletnica: lesena poroka
6. obletnica: ciprova poroka
7. obletnica: volnena poroka
8. obletnica: makova poroka
9. obletnica: lončena poroka
10. obletnica: kositrna poroka
11. obletnica: koralna poroka
12. obletnica: svilena poroka
13. obletnica: šmarnična poroka
14. obletnica: svinčena poroka
15. obletnica: kristalna poroka
20. obletnica: porcelanasta poroka
25. obletnica: srebrna poroka
30. obletnica: biserna poroka
35. obletnica: rubinasta poroka
40. obletnica: smaragdna poroka
45. obletnica: pozlačena poroka
50. obletnica: zlata poroka
60. obletnica: diamantna poroka
70. obletnica: platinasta poroka
75. obletnica: alabastrna poroka
80. obletnica: hrastova poroka

Užičko kolo - OBJEM Band

Ansambel Band za poroke

Kad si bila mala Mare - OBJEM Band

Poročni band

Ne diraj moju ljubav

Poročni bend

Ciganske psmi - OBJEM Band

Band za poroko

POROKA NA PROSTEM

POROKA NA PROSTEM:

Poroke na prostem so v Sloveniji zaradi izredno lepih razgibanih pokrajin in kvalitetne ponudbe vedno popularnejše.

Vsak poročni par, ki namerava stopiti v zakonsko zvezo si želi, da bi bila njegova poroka nekaj posebnega katero bi se svatje za zmeraj zapomnili. Prav zaradi tega je v današnjih časih vedno bolj popularna poroka na prostem, ki pričara idilično vzdušje. V Sloveniji imamo zaradi razgibane izredno lepe pokrajine veliko možnosti za izbiro prostora, in veliko kvalitetnih ponudnikov, ki prostor oddajo v najem oziroma pomagajo pri organizaciji poroke.
Ker je pri poroki na prostem ključnega pomena vreme so poroke na prostem najpopularnejše v spomladanskih in poletnih mesecih. Poleti se moramo zaščiti pred pripekajočim soncem, ne smemo pa pozabiti da nas lahko med poroko (čeprav redko) preseneti tudi dež. 

Micka Kovačeva - OBJEM Band

Bend za poroko

Bele planike 3 - OBJEM Band

Bend za poroko

Čebelar - OBJEM Band

Poročni band

Pri farni cerkvici - OBJEM Band

Poročni bend

O POROKI:

Poroka je poseben dogodek, ki označuje sklenitev zakonske zveze med dvema osebama. Gre za obredno in pravno zavezo, ki je lahko povezana z verskimi ali civilnimi tradicijami, odvisno od kulturnih, etničnih in verskih ozadij posameznikov. Tu je obsežnejši pogled na poroko:

Poročni Obred:

Civilna poroka: Civilna poroka se izvaja pred uradnikom za matične zadeve ali drugim pooblaščenim osebjem. Obred običajno vključuje izmenjavo priseg, izjavo o zakonski zavezi in podpis uradnih dokumentov.

Verska poroka: Mnogi pari izberejo verski obred, ki ga vodi duhovnik, imam, rabin ali drug verski voditelj. Verski obredi imajo svoje tradicije, običaje in obliko izmenjave zaobljub.

Običaji in tradicije: Poročni običaji se razlikujejo po vsem svetu. To lahko vključuje izmenjavo prstanov, obred prižiganja sveč, sklepanje poročnih zaobljub, metanje riža ali cvetja ter mnoge druge lokalne tradicije.

Načrtovanje Poročnega Dne:

Izbira datuma in lokacije: Pari izbirajo datume, ki imajo poseben pomen zanje, ter lokacije, ki ustrezajo njihovim željam – od cerkva in vrtov do plaž in gore.

Poročna obleka: Poročna obleka za nevesto in obleka za ženina sta pogosto ena od najbolj premišljenih odločitev. Obleke se lahko razlikujejo glede na kulturo in osebne preference.

Seznam gostov in povabila: Sestavljanje seznama gostov je pomemben korak. Nato sledi oblikovanje in pošiljanje povabil.

Cvetje in dekoracije: Cvetje, aranžmaji in dekoracije igrajo pomembno vlogo v estetiki poročnega dne. Različne vrste cvetja imajo lahko simbolni pomen.

Fotografiranje in videografiranje: Fotografije in video posnetki so ključni za ohranjanje spominov na ta poseben dan. Par se običajno odloči za poročnega fotografa in/ali snemalca.

Poročna Slavja:

Poročna zabava: Po obredu sledi pogosto večerni sprejem, kjer se gostje zabavajo ob hrani, plesu, glasbi in drugih zabavnih dejavnostih.

Tortni obred: Rezanje poročne torte je tradicionalen obred na mnogih porokah, kjer si mladoporočenca izmenjata košček torte.

Govori in toaste: Pogosto se organizirajo govori, s katerimi pričevalci izražajo svoje čestitke in dobre želje.

Prva plesa: Mladoporočenca pogosto odpreta plesno zabavo z “prvim plesom” kot poročen par.

Pomembni Elementi:

Prstani: Izmenjava prstanov je simbol trajne zaveze med mladoporočencema.

Zaobljube: Mladoporočenca lahko izrečeta svoje osebne zaobljube, izražene pred bogom, pričami in gosti.

Darila in Registratorji daril: Gosti običajno podarijo darila mladoporočencema, ki se lahko vključijo v poročni seznam daril ali se odločijo za ustvarjalnost.

Po Poročnem Dnevu:

Medene tedne: Veliko parov se odpravi na medene tedne, potovanje, ki sledi poroki, kot priložnost za zasebnost in sprostitev.

Uradna dokumentacija: Po poročnem dnevu morajo pari urejati uradne dokumente, ki potrjujejo njihov zakonski status.

Poročni dan je edinstven in pomemben trenutek v življenju posameznikov. Kljub vsem tradicijam in običajem ima vsak par priložnost, da svoj poročni dan oblikuje v skladu s svojimi željami in vrednotami.

POROKA Ansambel band za poroko

Poročni band za poroke