EX YU YUGO ROCK pesmi hiti

EX YU ROCK PESMI GLASBA

Eks-Jugoslovanska glasba, pogosto imenovana tudi YU rock, je raznolika glasbena zvrst, ki se je razvila v nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji. Ta glasbena scena je bila izjemno bogata in vplivna v 20. stoletju.

Eks-Jugoslovanska glasba vključuje različne žanre, kot so rock, pop, punk, new wave, in še mnoge druge. Številni izvajalci iz tega obdobja so postali ikone in njihova glasba še vedno ostaja priljubljena po razpadu Jugoslavije.

EX YU YUGO ROCK pesmi glasba za: Rojstni dan, Obletnico poroke, Abrahama, Žur, Fešto, Zabave, valeto, veselico, praznovanje, plesni večer, so izbrane lepše rockovske skladbe  za dušo in srce  iz našega glasbenega programa, katere glasbena skupina ansambel OBJEM radi igramo na naših nastopih. Izbor pesmi je nastal na osnovi dolgoletnih izkušenj glede no to katere imajo naši gostje najraje in ob njih skupaj zažuramo. 

Fantje skupine – Objem band smo začeli že, kot najstniki preigravati rockovsko glasbo (Bijelo Dugme, Parni Valjak, Riblja Čorba, Azra, Prljavo Kazalište, The Beatles, CCR, Animals, Doors in podobne), zato  je danes dobra rock glasba sestavni del našega glasbenega programa.

SEZNAM Exyu rock pesmi (hitov):

Seznam rock pesmi iz glasbenega programa (reportuarja) glasbene skupine OBJEM Band najdete med našim glasbenim programom kjer je zarana večina pesmi katere izvajamo na nastopih.

Naš glasbeni program je zelo obširen zato se z vsakim naročnikom posebej dogovorimo o njegovih željah in mu v skladu s tem tudi igramo.

ROCK PESMI GLASBA

Žuta ruža - Tamburaši sa Dunava

Yugo rock

Laku noć svirači

Ex yu

Ti živiš u oblacima mala

Exyu

Predaj se srce

Ex yu rock

EX YUGO ROCK PESMI

To mi radi

Yugo rock hiti

Bili smo djeca mi

Ex yu hits

Ti živiš u oblacima mala

Ex yu glasba

Predaj se srce

Ex yu rock

Več pesmi v stilu dobrega starega yugo rocka najdete na našem You tube kanalu:

Ex yu yugo rock pesmi - OBJEM Band

NEKAJ O EXYU YUGO ROCK GLASBI:

Jugoslovanska rock glasba, imenovana tudi “Yugo rock,” je bila pomemben glasbeni žanr v nekdanji Socialistični federativni republiki Jugoslaviji (SFRJ), ki je obstajala od leta 1945 do 1992. Ta glasbena scena je zaznamovala več generacij in postala simbol kulturne raznolikosti ter družbenih sprememb tistega časa. Tu je nekaj ključnih značilnosti in zgodovinskih vidikov jugoslovanske rock glasbe:

Multikulturnost: Jugoslovanska rock scena je bila zelo raznolika, saj je združevala izvajalce iz različnih republik SFRJ, vključno s Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino, Slovenijo, Črno goro in Makedonijo. To je bilo odraženo v glasbenih vplivih, besedilih pesmi in izražanju.

Tekstualna globina: Besedila pesmi so bila pogosto globoka in kritično usmerjena, obravnavala so družbene, politične in psihološke teme. Izvajalci so se pogosto ukvarjali z aktualnimi dogodki in družbenimi problemi.

Eklektičen zvok: Yugo rock je bil eklektičen žanr, ki je združeval različne glasbene vplive, vključno z rockom, punkom, popom, bluesom, reggaejem in ljudsko glasbo. Ta mešanica stilov je dala glasbi bogastvo in raznolikost.

Vplivni izvajalci: Scena je imela mnoge vplivne izvajalce, kot so Bijelo Dugme, Azra, Idoli, Parni Valjak, Električni Orgazam, Riblja Čorba, Haustor, Buldožer in mnogi drugi. Vsaka od teh skupin je imela svoj edinstven glasbeni izraz.

Klubi in festivali: Jugoslovanska rock scena se je razvijala v klubih in na festivalih po vsej nekdanji Jugoslaviji. Festivali, kot sta “Opatijski festival” in “YU Rock Misija,” so postali platforme za promocijo novih bendov in pesmi.

Družbeni vpliv: Jugoslovanska rock glasba je igrala ključno vlogo pri družbenih in političnih spremembah tistega časa. Glasbeniki so bili glasniki svobode govora in izražanja, njihove pesmi pa so pogosto postale himne generacij, ki so živele v nemirnih časih.

Čeprav nekdanja Jugoslavija ne obstaja več, dediščina Yugo rock glasbe še vedno živi, in mnoge od teh pesmi so še vedno priljubljene med različnimi generacijami na območju nekdanje SFRJ. Ta glasbena scena pušča trajen vpliv na regionalno kulturo.

Ex yu Yugo rock pesmi

Ex yu yugo Rock pesmi glasba poroka abraham rojstnidan zabava festa zurka veselica obletnica poroke poslovno srecanje ozvoritev plesni vecer valeta

EX YUGO ROCK PESMI raznih izvajalcev

Možeš imat' moje tijelo

Hajdemo u planine

Bolje biti pijan nego star

Sve jos miriše na nju

Marina

Đurđevdan