CENA Cene ansambla glasbenikov muzikantov za poroko, abrahama, rojstni dan, zabavo

CENA Cene ansambla glasbenikov muzikantov za poroko, abrahama, rojstni dan, zabavo.

CENA Cene ansamblov glasbenikov za poroko abrahama rojstni dan zabavo praznovanje obletnico:
V zadnjih letih so zaradi poplave glasbenikov (posebej še amaterskih, ki poleg svoje dejavnosti še malo muzicirajo in si tako dvignejo standard) cene glasbenih skupin močno znižale in se nahajajo približno na polovični vrednosti izpred 10 ali več let nazaj.
Prihaja celo do take anomalije, da vam bo posamezni DJ (ki mu je bilo največje delo to, da je komade download-al iz you tuba) zasolil večjo ceno, kot cel band in vam na koncu še razlagal kako je ugoden in vreden vsakega evra.
Glede na to da so danes cene glasbenih izvajalcev izredno nizke ni pametno gledati na najnižjo ceno, saj za par 100€ več dobite dobro glasbeno skupino z bogatimi izkušnjami. Bodite prepričani, da ima določen izvajalec najnižjo ceno z razlogom in ne zato, ker vas ima rad. (Žal, ko je band na vaši zabavi postavljen in kmalu hitro ugotovite, da ste ga pri izbiri glasbe polomili je za vas prepozno in tega se tudi taki glasbeniki zavedajo.)

Pri odločitvi glede izvajalca, ki je v največji meri zaslužen za vašo dobro zabavo glejte namesto nizke – zmerno ceno predvsem pa preverite reference banda (ansambla):
1.Koliko let je izvajalec v tem poslu
2. Koliko porok,  žurov, maturantskih plesov,  plesnih večerov, zabav, abrahamov, veselic, rojstnih dnevov je izvajalec že odigral. (Verjetno ne želite izvajalca, ki na vašem cenjenem dogodku nabira izkušnje)
3. Kaj pravijo o njemu njegove stranke. (so zadovoljne ga priporočajo naprej)
4. Kakšen je njegov odnos do glasbe (Koliko zgoščenk je izdal, sodeloval na kakem festivalu, časopisni članki, TV nastopi…)
5. Ali sploh ima ta glasbena skupina tak glasbeni program, ki vas zanima (če ste si zaželeli dobro zabavno glasbo nato pa najamete čiste narodnjake – verjemite, da tudi njihove zabavne skladbe zvenijo tako, kot bi igrali narodnjake.) Sicer je tu napaka vaša, ker band je lahko dober samo niste pravilno izbrali in to ni to, kar vas zanima.

DEJAVNIKI ki vplivajo na ceno glasbenikov:

ŠTEVILO GOSTOV:

Na prvi trenutek se nam zdi nelogično zakaj število gostov kar  precej dviguje ceno toda tu se zadeva spremeni predvsem zaradi ozvočenja in prevoza  le tega. V kolikor imate predvideno večje število gostov bo morala glasbena skupina za dobro slišnost pripeljat s seboj precej več kvalitetnega ozvočenja. Glede na to pa jo je potrebno pripeljati z več oziroma večjimi prevoznimi sredstvi.

MESEC DOGODKA:

Ker imajo glasbeniki, v določenih mesecih izredno veliko povpraševanja v drugih pa zelo malo se spreminja tudi cena nastopa.
Najdražji termini so poleti od meseca maja pa do septembra, saj je takrat največ porok in veselic, pa seveda meseca decembra, ko se pričnejo novoletne zabave.
Najbolj ugodno ceno boste dobili v mesecu februarju, marcu in novembru, ker je takrat upad povpraševanja.

VODENJE PROGRAMA (Animacija, povezovanje, Igre, šale)

Da ne bi bil vaš dogodek preveč monoton je dobro imeti na praznovanju ustrezno animacijo. Seveda lahko za to najamete profesionalnega voditelja, kateri pa vam navadno postavi visoko ceno (navadno višjo od polovične cene celotnega ansambla). Navadno je bistveno ceneje najeti malo dražjo glasbeno skupino v kolikor ima ta v ponudbi vključeno tudi vodenje programa in animacijo.

ŠTEVILO GLASBENIKOV

Glede na število glasbenikov se lahko cena v zasedbi močno spremeni. 

Če vzamemo primer, da vam je 6 članski ansambel zaračunal 1200€, dobimo grobi izračun 200€ po osebi. Ko tu odštejemo če stroške ozvočenja, prevoza, managerja, snemanja skladb, videospotov promocijskih nastopov itd.,  je morda ta glasbenik zaslužil 100€. V primerjavi s fotografom, ki vam je sam vzel cca. 600€ za fotografije, katere bi lahko, zelo uspešno naredili tudi sami je to pravi drobiž.

MEDIJSKO IZPOSTAVLJENI GLASBENIKI:

Glasbeniki, ki imajo zaradi takih ali drugačnih interesov ekstremno podporo medijev vam bodo na račun medijske prepoznavnosti zaračunavali vrtoglave zneske. Ti glasbeniki praviloma niso pripravljeni niti usposobljeni za igranje celotne poroke ampak so pripravljeni nastopiti le kot gostje za kake 1/2 urce in vam za to mimogrede zaračunati 1000€. Če to primerjamo s ceno glasbene skupine za poroko ter upoštevamo število članov v skupini ter čas trajanja igranja  je to 100X cena.  

VRSTA DOGODKA:

Praviloma so cene glasbenikov za poroko približno 40% višje od ostalih dogodkov kot so: praznovanje rojstnega dne, zabave, obletnice. Poročno slavje navadno traja dlje časa in igranje na poroki ima mnogo večjo odgovornost, saj ne želimo, da nam (neizkušeni, neodgovorni glasbeniki) uničijo naš edinstven dogodek. 

IZKUŠNJE GLASBENIKOV:

Če želite da vašo družbo zabavajo glasbeniki na katere se lahko zanese in po dogovoru naknadno ne razmišljate ali ste se pravilno odločili so to glasbene skupine, ki imajo 10 ali več let izkušenj. (Znano je da se v prvih letih delovanja razpade večina glasbenih skupin). Izkušeni glasbeniki oziroma glasbene skupine s tradicijo  stanejo v povprečju 100% več, kot mladi ansambli, ki izkušnje nabirajo na vaših dogodkih. Znan rek ZA MALO DENARJA MALO MUZIKE ni iz trte zvit.

POVPREČNE CENE:

Trenutne povprečne cene  glasbenikov se gibljejo: Ansambel Band za poroko cca. 1200€,  Ansambel band za abrahama cca. 900€, Ansambel bend za rojstnodnevne zabave cca. 800€. dogodke. 

Seveda V kolikor ste pripravljeni dodati še par 100€ več boste skoraj zagotovo na svojem cenjenem dogodku imeli dobro glasbo.

Ne diraj moju ljubav - OBJEM BAND

Cene ansamblov ansambla za poroko

Kad mi dođeš ti - OBJEM BAND