BOŽIČNE PESMI božični mix slovenske, angleške - božična glasba za praznovanje

BOŽIČNE PESMI Božični mix

BOŽIČNE PESMI Božični mix (slovenske angleške) za praznovanje so izbrane lepše božične pesmi melodije  za dušo in srce  iz našega glasbenega programa – reportuarja.  Ko gre koledarsko leto proti koncu in se približujejo prazniki  glasbeniki skupine OBJEM  radi  igramo tudi razne lepe božične pesmi ter zaželimo družbi vesele božične praznike in srečno novo leto. Tudi za najmlajše poslušalce se najdejo razne lepe slovenske otroške pesmi.

SEZNAM PESMI

Seznam božičnih pesmi iz glasbenega programa – reportuarja glasbenikov  muzikantov benda OBJEM.

Cin cin cin zvončki pojejo, Na božično noč, Bela snežinka, Božični čas, Jingle bells, Jelenček Rudolf.

Božične pesmi božični mix za otroke

Cin cin cin zvončki pojejo

Srečno novo leto

Božični čas - Na božično noč

Otroške božične pesmi

Merry christmas

Pesem za 2 - Božični poljub

Primerne pesmi za nasljedni tip dogodka: zabava, žurka, fešta, poroka, rojstni dan, abraham, veselica, obletnica poroka, poslovno srečanje, otvoritev, plesni večer z živo glasbo, valeta 

Božič

Božična pravljica

Božična ljudska pesem za otroke

Christmas song music mix

Rockin ' around the christmas tree

Bela snežinka ki pada

Ko sem te vprašal me ljubiš

Božine pesmi božični mix slovenske angleške

Želimo vam srečen božič

Božične pesmi božični mix slovenske angleške

Božicne pesmi božicni mix slovenske angleške srečno novo leto

Vesel božič

Božično drevo - Božično voščilo, Božične misli

Sovenske otroške božične pesmi

BOŽIČNE PESMI božični mix slovenske, angleške - božična glasba za praznovanje

Glasbeniki – muzikanti ansambla OBJEM smo ljubitelji dobre glasbe zabavmo svoje naročnike že tri desetletja.  v kolikor potrebujete glasbenike muzikante za zabavo predlagamo da pokličete skupino Objem, da vam zaigra z dušo in srcem.

Več naše glasbe najdete tud You tube kanalu: Glasbeniki muzikanti  ANSAMBEL OBJEM.

NEKAJ O BOŽIČU:

Božič eden izmed najlepših praznikov v letu je tradicionalni krščanski praznik , ki ga v katoliških in protestantskih državah praznujejo 25. decembra kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa, čeprav natančen datum njegovega rojstva ni znan. V večini pravoslavnih Cerkva praznik praznujejo zaradi uporabe julijanskega koledarja s 6. na 7. januar. Božično drevesce simbolizira večno drevo življenja. Drevo, ki so ga naši predniki prinesli v hišo, je bilo zimzeleno, brez okrasja in luči. Sprva so smrečice postavili na plotove, zemljiške meje, ob vhode v vasi, ali na vrtove, kasneje pa so jih postavili ali obesili v bogkov kot (kotna omarica). Drevo so obesili s stropa, ponekod je bilo obrnjeno prav, ponekod na glavo. Kasneje so ga začeli krasiti z rdečimi jabolki, pozlačenimi in posrebrenimi orehi in lešniki, sladkorčki, doma pečenim pecivom v obliki zvezd, angelov, ptic, pa tudi s pisanimi papirnatimi trakovi. Svečke so na njem zagorele mnogo kasneje.

Božično vzdušje je mnogo lepše če nam ga popestrijo lepe božične pesmi.  Hladna zimska jutra postanejo bolj vesela in prijetna. Če boste poleg okraševanje smrekice, peke piškotov poslušali prijetne božične pesmi, bo praznično vzdušje mnogo bolj prijetno. Seveda ne smemo pozabiti tudi na izvirne otroške božične pesmi, ki spremljajo generacije otrok pri odpiranju daril in jim polepšajo nepozabne trenutke v objemu ljubečih staršev.