OTROŠKE PESMICE Slovenske otroške pesmi

OTROŠKE PESMICE Slovenske pesmi za otroke

Otroške pesmi so kratke in enostavne pesmi, s katerimi tako neizčrpno bogat svet zvokov približamo našemu otroku. Otroci so izjemno dovzetni za glasbo, predvsem za njen ritem. Poleg tega je glasba zelo pomembna v njihovem življenju, saj vpliva na njihovo počutje in razvoj. Z otroškimi pesmimi tako glasbeno terapevtsko moč izkoristimo v kar največji možni meri.

Kulturna dediščina: Mnoge slovenske otroške pesmi izvirajo iz bogate slovenske kulturne dediščine in tradicije. Pogosto odražajo kulturo, običaje in zgodbe, ki so pomembni za slovenski narod.Raznolike teme: Slovenske otroške pesmi obravnavajo različne teme, kot so narava, živali, vsakdanje življenje, domišljijske zgodbe in družinske vrednote.

Uporaba na različnih dogodkih: Slovenske otroške pesmi se pogosto prepevajo ob različnih priložnostih, kot so rojstni dnevi, šolski programi, verski obredi in drugi družinski dogodki. Pomoč pri učenju jezika: Otroške pesmi se včasih uporabljajo za učenje slovenskega jezika, še posebej pri malčkih. Besedila so pogosto enostavna in ponavljajoča se, kar pomaga pri razvoju jezikovnih veščin.

Glasbena oblika: Otroške pesmi pogosto spremljajo preproste melodije in ritmi, ki so dostopni otrokom. Prav tako imajo mnoge izmed njih vesel in nalezljiv refren, ki spodbuja otroke k petju in sodelovanju.Dedno prenašanje: Slovenske otroške pesmi se pogosto prenašajo iz generacije v generacijo, zato mnogi otroci prepevajo pesmi, ki so jih prepevali njihovi starši in stari starši, ko so bili majhni.

Slovenske otroške pesmi igrajo pomembno vlogo pri izobraževanju, kulturi in zabavi otrok v Sloveniji ter prispevajo k ohranjanju jezika in tradicije.

Vodja skupine Objem Tugomir Androja med ostalim tudi priredi in posname kako lepo znano otroško pesem. Za vas smo zbrali nekaj najlepših otroških melodij v aramžmaju Tugomirja in izvedbi skupine Objem. Kadar so na praznovanju – slavju prisotni najmlajši poslušalci   glasbeniki  muzikanti skupine OBJEM  radi  zaigramo tudi  za njih in jih razveselimo z kako otroško pesmico, katero so se naučili doma ali v otroškem vrtcu.

SEZNAM PESMI

Seznam pesmi iz glasbenega programa (reportuarja) glasbene skupine OBJEM Band najdete v našem glasbenim programu, kjer je zbrana večina pesmi katere izvajamo na nastopih.

Naš glasbeni program je zelo obširen zato se z vsakim naročnikom posebej dogovorimo o njegovih željah in mu v skladu s tem tudi igramo.

Otroške pesmice – pesmi 

Kuža pazi z repkom miga

Otroške pesmice

Riga ringa raja muca pa nagaja

Otroške pesmi

Na kmetiji je lepo ija ija o

Otroške pesmice o živalih

Biba leze

Pesmi za otroke

Cin cin cin zvončki pojejo

Otroške božične pesmi

Zajček dolgoušček bel imaš kožušček

Otroške pesmice

Pesmice za otroke

Otroške pesmice besedila

Otroška zimska pesem

Ostale najlepše slovenske otroške pesmi v produkciji Tugomirja Androje in izvedbi skupine OBJEM Band lahko poslušate na našem You tube kanalu:

Otroške pesmice slovenske pesmi za otroke

Otroške pesmice slovenske pesmi za otroke

Glasbeniki – muzikanti ansambla OBJEM smo ljubitelji dobre glasbe in zabavmo svoje naročnike že tri desetletja. Se prilagajamo naročniku, zato igramo zelo različne glasbene zvrsti – med njimi tudi otroške pesmice. V  kolikor prirejate slavje in potrebujete  glasbenike muzikante za zabave  , ki s seboj prinesejo veliko pozitivne energije, predlagamo da pokličete glasbenike  slovneskega benda Objem, da vam zaigrajo z dušo in srcem.

Več naše glasbe najdete tudi našem You tube kanalu: Youtube OBJEM.

NEKAJ O OTROŠKIH  PESMICAH:

Otroške pesmice so pesmi namenjene našim dragim otrokom, s katerimi jih popeljemo v njihov prvi in za njih sprejemljiv glasbeni svet. Pesmi imajo navadno enostavno in krajše besedilo ter enostavno melodijo, da jo lahko naši malčki dokaj hitro osvojijo.

Otroške pesmice pesmi

Priljubjene otroške pesmi raznih izvajalcev: