DJ ali bend za poroko, zabavo, zurke, rojstni dan | Najem Dja ali banda?

DJ ali bend za poroko, zabavo, zurke, rojstni dan:

Odločili ste se da organizirate slavje ob vašem cenjenem dogodku kot je: poroka, rojstni dan, zabava, obletnica poroke in podobno. Odločili ste se, da ob tej priložnosti najamete še dobro glasbo, in s tem  bistveno popestrite vaše praznovanje. Kaj kmalu se najdete v dilemi ali bo Di jaj dovolj oziroma ali je mogoče bistveno bolje najeti izkušen bend – glasbeno skupino.  

Vsaka opcija ima svoje prednosti in tudi pomanjklivosti zato je verjetno najbolje, da jih analiziramo vi pa se tako lahko bistveno lažje odločite.

Najem Dja

Dj za poroko, zabavo, žurko, rojstni dan.

VZDUŠJE:

Dober Di jaj in dober bend oba če sta profi naredita odlično vzdušje, seveda pa je bistveno večja energija če je na odru več glasbenikov.

OMEJITEV PROSTORA

V kolikor je prostor za glasbo izredno omejen   bo velik ansambel v tem primeru težko postavil instrumente ter celotno ozvočenje in imel še prostor za vse nastopajoče. Tu se bo lažje znašel Di jaj, duo band ali mini band.

GLASBENI PROGRAM – REPORTUAR PESMI

Če želita imeti izredno velik obširen glasbeni program je Di jaj boljša izbira, saj vam lahko praktično zavrti kar vam srce zaželi. Ni pa nujno, da je Di jaj poznavalec glasbe katero vi pričakujete in, da ima to glasbo pripravljeno.

Seveda obstajajo tudi glasbene skupine, ki imajo  obširen  reportuar pesmi  in vama odigrajo množico vama priljubljenih pesmi toda takih bendov  je malo.

OZVOČENJE

Navadno imajo glasbene skupine večje kvalitetnejše ozvočenje – ni pa nujno da je tako.

OSVETLITEV

Navadno imajo Di jaji več osvetlitve – ni pa nujno.

HRANA IN PIJAČA

če je glasbena skupina velika, je strošek hrane in pijače precej večji kot pa če najamete  Di jaja ali mogoče glasbeni duo ali  trio band

SLABA IZVEDBA – FUŠANJE

Di jaj ne bo fušal, ker bo preko svojih predvajalnikov spuščal gotove skladbe katere so posneli profesionalni glasbeniki v snemalnih studijih. Če se odločate za glasbeno skupino je v tem primeru bolje najeti dober band, oziroma tudi majše napake so v tem primeru nepomembne glede na to, koliko več pozitivne energije prinese s seboj več glasbenikov. Poleg tega moramo vedeti da gre tu za bistveno razliko: Di jaj samo predvaja gotove sklabe drugih izvajalcev tako kot jih vi doma predvajate na svojem predvajalniku oziroma računalniku. Za razliko od tega so morali glasbeniki dolga leta izobraževati in vaditi instrumente, vokale  da so sploh prišli do točke kvalitetnega igranja. Od tu naprej pa morajo neprestano vaditi samostojno, v bendu, ter študirati nove skladbe, da ostanejo v dobri formi. 

POVEZOVANJE PROGRAMA – ANIMACIJA

Dobro povezovanje programa in animacija je bistvenega pomena za prijetno praznovanje, sicer je večer lahko precej monoton, sploh če so povabljeni gostje bolj pasivni. Tu je zadeva približno enakovredna, saj dober di jaj oziroma dober glasbenik, ki ima izkušnje z animacijo lahko stvar opravi odlično. Če pa ima bend  dva člana, ki povezujeta dogodek gre zadeva v korist ansambla. V kolikor di jaj oziroma band ne povezujeta programa je vredno razmisliti o najemu animatorja, kar pa je kot iz izkušenj vemo navadno zelo drago.

CENA DJ ZA POROKO

Cene Dj-ev so v Sloveniji so v večini oderuške  tako, da vam zna en sam DJ za poroko zaračunati skoraj toliko, kot računa skupno v celotni manjši ansambel trio band. Če temu dodamo še to, da glasbeniki v bendu dejansko igrajo v živo, Dj pa samo predvaja glasbo, ki so je posnele tretje osebe je to mnogoktat “Too much”.  

MOBILNOST – AKUSTIČNO IGRANJE MED GOSTI

Dober Di jaj  vzame daljinski mikrofon ter gre med goste jih animira osebno ter preko daljinske navigacije kontrolira vrstni red skladb za predvajanje.

Dober akustični trio bo odložil električne instrumente vzel v roko akustične instrumente šel med goste in med njimi igral ter prepeval.  Kaj kmalu se bodo pridružili gostje začeli skupaj prepevati in kmalu nastane izredno vzdušje. Seveda so ti mini bandi redkejši, ker morajo  v tem primeru glasbeniki  poleg igranja znati na pamet še množico besedil. 

BEND za poroke, zabave, žure, rojstni dan

DJ ali bend za poroko, zabavo, zurke, rojstni dan

Sirtaki - Grk Zorba

Vesele račke

Ija ija ija o

Na Roblek bom odšel