PLESNI VEČER Z ŽIVO GLASBO ŽIVA GLASBA ZA PLES | Glasba za Plesni večer

V primeru, da organiziramo dogodek, kot je: plesni večer z živo glasbo, otvoritev podjetja, poslovno srečanje, maturantski ples in podobno se moramo zavedati, da je v Sloveniji plesna kultura, kar na visoki ravni, ker je veliko ljudi plesno izobraženih zato nam  lahko Živa glasba za ples bistveno popestri dogodek. Prijetni plesni večeri ob dobri živi plesni glasbi so lahko odlična zabava za naše najdražje.

Plesni večer z živo glasbo

Plesni večer z živo glasbo

Živa glasba za ples

Plesni večer z živo glasbo

Glasba za ples

Slovenska plesna glasba

Plesna glasba

Slovenska plesna glasba Zaplesite z nami

Slovenska plesna glasbena zgoščenka 1

ZAPLEŠITE Z NAMI – SLOVENSKA PLESNA GLASBA

Zaplešite z nami 1 je zgoščenka s Slovensko plesno glasbo. Na zgoščenki se nahaja izbor raznovrstne plesne glasbe v pravih plesnih ritmih: Angleški valček, Slow fox, Samba, Disco fox, Foxtrot, Cha cha cha, Blues, Rumba, Jive, Tango, Polka, Dunajski valček, Rock’n roll, Mambo. Pesmi so posnete v pravih plesnih ritmih in so primerne za rekreativne & profesionalne plesalce.

Glasbeni album smo Skupina Objem ustvarili v sodelovanju s Plesno Zvezo Slovenije in od PZS pridobili tudi vse logotipe, ki zagotavljajo kvaliteto plesne zgoščenke. Zgoščenka je posneta v pravih plesnih ritmih in tempih tako, da lahko vsi, ki jim je ples pri srcu, zaplešejo ob zvokih dobre plesne glasbe. Vse skladbe ki so na albumu pa so tudi prijetne za uho tako, da je zgoščenka primerna tudi za tiste, ki bi želeli samo poslušati plesno glasbo.

01. Zvončki in trobentice
02. Kar naj bo
03. Ko preživim
04. Če bi se ljubila
05. Na obali sanj
06. Odšel bom
07. Skupaj našla bova pot
08. Ko bi jaz
09. Lili jo
10. Cinca marinca
11. Arrivederci Roma
12. Poljubi me na oči
13. Adijo pa zdrava ostani
14. Še vedno čakaš me
15. Que sera sera
16. Malo sem igriva
17. Raindrops keep falling on my head
18. Nights in white satin
19. Men se domov ne gre
20. Ko odšla boš

Plesna glasba

Slovenska plesna glasba zaplesite z nami 2

Slovenska plesna glasbena zgoščenka 2

ZAPLEŠITE Z NAMI 2 – SLOVENSKA PLESNA GLASBA

Zaplešite z nami 2 je druga zgoščenka glasbene skupine OBJEM s Slovensko plesno glasbo. Na zgoščenki je posnet izbor raznovrstne plesne glasbe v pravih plesnih ritmih: Angleški valček, Slow fox, Samba, Disco fox, Foxtrot, Cha cha cha, Blues, Rumba, Jive, Tango, Polka, Dunajski valček, Rock’n roll, Mambo. Pesmi so posnete v pravih plesnih ritmih in so primerne za rekreativne & profesionalne plesalce.

Glasbeni album smo Skupina Objem ustvarili v sodelovanju s Plesno Zvezo Slovenije in od PZS pridobili tudi vse logotipe, ki zagotavljajo kvaliteto plesne zgoščenke. Zgoščenka je posneta v pravih plesnih ritmih in tempih tako, da lahko vsi, ki jim je ples pri srcu, zaplešejo ob zvokih dobre plesne glasbe. V kolikor pa želijo imeti na dogodku živo glasbo pa lahko s pomočjo plesnega ansambla OBJEM organizirajo plesni večer z živo glasbo . Vse skladbe, ki so na albumu pa so tudi prijetne za uho tako, da je zgoščenka primerna tudi za tiste, ki bi želeli samo poslušati prijetno plesno glasbo.

01. Lahko noč Irena
02. Kam le čas beži
03. Me ma me ma
04. Pomlad
05. Ne ni več tvoja
06. Srček dela tika taka
07. Poletna noč
08. Vem
09. Pojdi z nami žurat
10. Stara romantika
11. Kjer si doma
12. Ko poljubim te
13. Najlepša jutra
14. Rabelj srca
15. Tebi
17. Tužna su zelena polja
18. Konobo moja
19. Blue spanish eyes
20. Rock’n roll music
21. Mambo N05
22. Can Can
23. Dekle

PLES ob plesni glasbi

Ples je umetnost, ki se izraža skozi glasbo. Razvil se je spontano kot želja po svobodi gibanja, izražanja čustev, občutkov itd.  Je umetnost in izraža neko lepoto, naj so to gibi, mimika, ritem itd. Danes pa je še najpomembnejše, da je zabava. Na plesnih večerih običajno nastopa živa glasba. Plesni večer z živo glasbo ima v plesni kulturi prav posebno mesto, saj se tu ljudje dejansko zabavajo ob plesu, se družijo ter tudi spoznavajo nove ljudi. 

Ples je vrsta izražanja, umetnosti in zabave. Ples je govorica telesa, ki se izraža skozi ritem glasbe in lahko predstavlja stil človekovega življenja, kajti z vsakim gibom se v človekovi duši ustvarja zadovoljstvo. Ples je del kulturne izobrazbe vsakega posameznika in je kultura posameznega naroda. Ples je tudi umetnost, ampak ni šport v katerem se prepleta usklajenost dveh ali več teles. Najstarejši slikovni zapisi o plesu, segajo celo do 15000 let nazaj. Z razvojem raznih kultur je ples postal še oblika zabave sprva majhnih skupin, kasneje pa način preživljanja prostega časa velikih množic pogosto na plesnem večeru ob prijetni glasbi za ples.

VRSTE PLESOV GLEDE NA OKOLJE V KATEREM SE PLES ODVIJA: umetniški ples, športni ples, rekreativni ples, balet, dvorni ples, ljudski ples, obredni ples, idr.

POPULARNI PLESI DANES: bachata, beguine, blues, boogie woogie, bossa nova, break dance, calypso, charleston, čačača, četvorka, electric boogie, fokstrot, flamenko, hip hop, jive, latino, mambo, merengue, pop, paso doble, polka, quickstep, rock’n’roll, rumba, salsa, samba, slowfox, step, swing, tango, twist, valček itd.

DELJENJE PLESOV V SKUPINE: 

– standardni plesi, pri standardnih plesih je drža telesa toga, plesna drža je zaprta, prisotno je valovito gibanje. 

– Latinsko-ameriški plesi, za katere je značilno gibanje v bokih, sproščena drža.

– Družabni plesi, folklorni plesi – ti se plešejo v ljudskih nošah disco plesi, show plesi, orientalski plesi(trebušni ples), 

– Zgodovinski plesi:  Od zgodovinskih plesov je najbolj priljubljen ples četvorka.

 

Plesni večeri z živo glasbo

plesni večer z živo glasbo