ZGODOVINA BIOGRAFIJA | Muzikanti glasbeniki band slovenska glasbena skupna ansambel OBJEM

Na spletni strani zgodovina biografija vas vabimo k ogledu glasbene skupine Objem skozi zgodovino.

2018

V tem času je poleg različnih zanimivih skladb je nastalo tudi nekaj odličnih predelav slovenskih ljudskih pesmi med katerimi ne smemo pozabiti omeniti Pastirče mlado v kateri so gostovale odlične pevke skupine Li-la,  ter Kje so moje rožice, kjer lahko slišimo pevko Matejo. V pred božičnem času 2019 pa je skupina izredno domiselno predelala znano božično sklasbo Jingle bell rock v Božični čas

Zgodovina biografija

2016

Skupini Objem se pridruži glasbenik Igor Tomažič, ki je pred kratkim pokazal svoj talent v oddaji Slovenija ima talent, saj je s svojim virtuoznim igranjem na harmoniki prišel med prvih par finalistov in je bil tudi kandidat za zmago. Žal je zaradi podgodbenih obveznosti moral zapustiti tekmovanje in oditi z internacionalnim bendom na turnejo po Kitajski.

Fantje so se odločili,  da da predelajo nekaj ljudskih skladb na svoj objemovski način. Nastalo je nekaj novih video spotov, ki smo jih lahko videli po raznih TV oddajah Kje so tiste stezice, Pri farni cerkvici itd.  Nikakor ne moremo mimo tega, da so bili fantje v mladosti odraščali z dobro zdravo rock glasbo tisteg časa in tako lahko tudi slišimo odlično izvedbo pesmi Ti si mi bila u svemu naj naj katero so kasneje predstavili na televizijski oddaji Pr Fancet.

Zgodovina skupine Žur band OBJEM | Poroka band

2013

2013 – Dobra prizkušena zasedba v kateri je še dodatno piko na i dodal izjemen ženski vokal pevke Kristinine. Z dobrimi aranžmaji fantov in z kvalitetno glasbeno produkcijo šefa skupine Tugomirja je v  nastalo veliko prekrasnih skladb in vezank: Vozi me vlak v daljave, Ena ženska, Poletna noč, Ne čakaj na maj, Pesem za 2,  Ko fantje vsi itd., ki so bile glasbeno zelo izpopolnjene in dokazujejo kvaliteto glasbene skupine. Na večino njih so tudi izdelali video spote, skupino pa smo lahko videli tudi v silvesterski oddaji P’r francet.
Izjemen uspeh so v tem času dosegle Ciganske pesmi in Starogradske pesmi, ki so pridobile velik krog oboževalcev na YouTube, od slovenskih: Ljubezen iz Šolskih dni in od yugo rocka: Doživjeti stotu.

 

Zgodovina biografija band

ZGODOVINA BIOGRAFIJA | Muzikanti glasbeniki band slovenska glasbena skupna ansambel OBJEM

2012

Objem & Vanilla Vanilla
Staro Prijateljstvo z Gogijem Vanillo pa je prineslo novo sodelovanje in nastalo je nekaj novih skladb v zasedbi – Objem & Vanilla Vanilla.

Obdelali so ponovno Tugomirjevo avtorsko uspešnico Odšel bom in odlično priredili mix hrvaških uspešnic Cro mix.

biografija skupine Žur band OBJEM | Poroka band

2011 – Skupini se pridruži odlična pevka Kristina prah ter prekaljeni glasbenik Milan Popovič. Mnogo pozitivne energije in prave prijateljske vezi, ki so se stkale med glasbeniki so pripeljale do nekaj odličnih posnetkov: Stare slovenske popevke, Stare zimzelene uspešnice itd.

Na TV Veseljak smo lahko spremljali dva nova avtorska video spota Objemov glasbeni mix ter Zvestoba do groba.

Zgodovina biografija Objem

2010 – Skupina je v svoje vrste pridobila odlično pevko Veroniko Božič, ki ima za sabo množico samostojnih nastopov. Sodelovaje je že obrodilo nekaj odličnih avtorskih skladb in videospotov, ki so jih predstavili po raznih TV postajah.

V tem oddobju je tugomir v svojem snemalnem studiu pripravil nekaj odličnih aranžmajev kater je obogatil Veronikin krasen vokal. Nekaj zanimivih: Zvončki in trobentice, Pomlad, Poročna  pesem.

Dober odziv je dosegla Pesem Abrahamu , ki jo je skupina Objemaranžirala i po domače na svoj poseben Objemovski način. V oddaji Na zdravje pa smo jih videli z simpatično priredbo stare hudomušne skladbice Cinca marinca.

 

Zgodovina biografija GLASBENA SKUPINA ZA POROKO

ZGODOVINA BIOGRAFIJA | Muzikanti glasbeniki band slovenska glasbena skupna ansambel OBJEM

2009 – Gledalci so skupino Objem lahko večkrat videli na raznih TV oddajah, med drugimi tudi v oddaji Na zdravje Tv Slovenija. Sledi udeležba na finalnem delu festivala Z glasbo do srca v sodelovanju s skupino Vanilla Vanilla, ter snemanje video spota na skladbo Irena lahko noč. Dokončana nova plesna plošča Zaplešite z nami 2 pod okriljem Plesne Zveze Slovenije. Skupina Objem je tako postala edina Slovenska glasbena skupina, kateri je PZS priznala dve slovenski plesni zgoščenki in ju označila s svojimi zaščitnimi logotipi. Za primer lahko iz plošče navedemo 3 simpatične skladbe: Me ma me ma v ritmu Sambe, Srček dela tika taka v ritmu Ča ča ča in Irena lahko noč v ritmu Angleškega valčka, katero smo lakho videli na TV Slovenija v oddaji na zdravje. 

Zgodovina biografija festival z glasbo do srca objem

2008

Objem & Duo Playa
2008 – Sledi ponatis plesne plošče Zaplešite z nami pri založbi Zlati zvoki ter internetna ponudba skladb skupine Objem na M-zone pri založbi Menart. Vodja skupine Objem – Tugomir ter bivši Objemovec njegov – stari prijatelj Samo Keškeš sta skupaj ustvarila skladbo Rabelj srca s katero so nastopili na festivalu Z glasbo do srca kot Objem & Duo Playa. Skupaj tudi aranžirata Samovo pesem Stara romantika za novo plesno ploščo skupine Objem.

 

snemalni studio

2007 – Skupina je posnela nekaj novih zanimivih zabavnih (Pomlad, Lahko noč Irena, Srček dela tika taka) in narodnozabavnih skladb (Z nasmehom) ki so se uvrstile na razne lestvice, njihov prvi turbo folk “štikelc” Dekle pa je našel mesto na kompilaciji založbe Menart – Turbo folk 6. Nastopili so na naslednjih pomembnejših festivalih; – Zabavni pop: Z glasbo do srca – skladba Pojdi z nami žurat, Narodno zabavni: Števerjan – skladba Moja domovina in Graška gora – skladba Poročni valček.  Skupina pripravlja novo plesno ploščo, plesalce pa je navdušila na Jenkovem plesu v Festivalni dvorani Ljubljana.

V začetku leta 2006 je pri založbi Sraka izšla nova narodnozabavna zgoščenka skupine Objem z naslovom Korenjaki na kateri pa že lahko slišimo novo predstavnico lepšega spola vokalistko Damjano Gligič. V istem letu se je skupina ansambel OBJEM uvrstila na festival Vurberk s skladbo Preljubo dekle ter na festival Nove scene s skladbo Lahko le rečem in nastopila v oddaji RTV Slovenia – Pri Joževcu.

band za maturantski ples

2002

Prva plesna zgoščenka
Ves ta čas se je skupina izpopolnjevala tudi v plesni glasbi, tako da je leta 2004 izdala plesno ploščo z naslovom Zaplešite z nami. Na njej je 20 skladb v pravih plesnih ritmih.
Plošča je zanimiva iz več vidikov. Dobila je priznanje Plesne zveze Slovenije. Na njej prvič v zgodovini Objema poje predstavnica lepšega spola, Barbara Ulčnik, prava sestrična prve dame Amerike Melanija Knaus, po novem Melanija Trump. Ploščo danes uporabljajo po vseh slovenskih plesnih šolah kot slovensko ploščo za učenje plesa. Nekaj zanimivh skladb iz plesne zgoščenke Zaplešite z nami 1. Kar naj bo v ritmu Mamba, Še vedno čakaš me v ritmu Sambe, Če bi se ljubila v ritmu Rumbe, Ko preživim v rirmu Dico foxa.

Glede na to, da je imela skupina še vedno veliko oboževalcev iz narodnozabavnih časov ter veliko povpraševanj za igranje na porokah, so se odločili, da narodnozabavne glasbe ne bodo zapustili, ampak bodo nadaljevali ustvarjanje tudi v tej smeri. Ko se je skupini na novo pridružil izkušeni klaviaturist in harmonikar Stane Černe, ki je do tedaj veliko let muziciral po Švici, je skupina Objem posnela nekaj novih narodno – zabavnih posnetkov. Tako so se s skladbo Prid’ u Šentjern, ki so jo napisali v šentjernejskem narečju, leta 2004 uvrstili na Festival narečne narodnozabavne glasbe v Škofji Loki. V letu 2005 so s skladbo Korenjaki nastopili v polfinalu za števerjanski in ptujski festival in s skladbo Soba je spet prazna na festivalu Nove scene v Kopru.

BAND ZA PRAZNOVANJA

ZGODOVINA BIOGRAFIJA | Muzikanti glasbeniki band slovenska glasbena skupna ansambel OBJEM

1995

Prevzem vodstva in prva zgoščenka
Kasneje, ko je nekaj članov zapustilo skupino, je vodenje skupine prevzel Tugomir Androja, ki je k sodelovanju povabil glasbenike z nekoliko širše okolice, s katerimi je že prej igral v raznih najstniških skupinah. Poleg Bojana, ki je ostal v skupini, so se mu pridružili še Tine Božič (vokal), Igor Dimc (bobni) in Jernej Šuštaršič (klaviature). Tako je kmalu izšla kaseta, ki je nosila naslov po skladbi Odšel bom, ki je bila hkrati tudi prva večja popovska uspešnica skupine. Poleg kasete je izšel tudi videospot, ki so ga posneli v okolici hotelov Otočec s starinskim Mercedezom.

Sledila je prva zgoščenka. Zgoščenka je imela naslov po skladbi Naj odnese me s teboj za katero so posneli tudi videospot, v katerem je kot gostja nastopila tedaj še neznana Rebeka Dremelj. Naslednjo zgoščenko z naslovom Daleč stran sta zaznamovali predvsem dve skladbi. Prva Ko bi jaz s katero se je skupina leta 2002 uvrstila na festival Slovenske popevke in druga Nad oblaki, ki se je uvrstila v oddajo Orion. Omeniti pa je potrebno še eno lepših ljubezenskih Skladb Ljubi življenje katero radi mediji zavrtijo predvsem v pred božičnem času.

BAND ZA POROCNO SLAVJE

1990

Začetki
Skupina Objem je nastala leta 1990, ko je Toni Homan (sedanji dirigent pihalnega orkestra Kostanjevica na Krki) vanjo združil glasbenike s katerimi je predhodno že deloval v najstniških letih, medtem pa so si nabrali izkušenje v raznih drugih glasbenih zasedbah (Albatros, Rio band, Decibeli, Mladi val idr.)

Zasedbo so sestavljali: Toni Homan (klaviatura, vokal) Frenk Vovko (bobni, vokal) Samo Kečkeš (saksofon, glavni vokal), Bojan Žnidaršič (bas kitara, vokal) ter Tugomir Androja (kitara, vokal). Skupina se je v času razcveta diskotek podala bolj v vode pop glasbe. Rezultat trdega dela in številnih nastopov je bila kaseta Ljubimec na obroke, s katero so se predstavili v takrat eni izmed najbolj popularnih oddaj Poglej in zadeni, ki jo je vodil Stojan Auer.

Ena izmed lepših sklad v tem obdobju je bila: Ko pride spet pomlad katero je napisal vodja starega Objem Slavko Antončič Ter ena izmed bolj udarnih Gorjanski kavboj katero je prispeval eden izmed prvih članov Samo Kečkeš, ki je tudi po odhodu iz skupine z njo bil še naprej povezan in sodeloval pri nadaljnem  ustvarjanju glasbe.

objem prvotna zasedba

ZGODOVINA BIOGRAFIJA | Muzikanti glasbeniki band slovenska glasbena skupna ansambel OBJEM

Ansambel Objem zadnja zasedba

Dalmatinski mix

Ena izmed prvih uspešnic skupine OBJEM

Ena izmed prvih uspešnic skupine OBJEM

ZGODOVINA BIOGRAFIJA | Muzikanti glasbeniki band slovenska glasbena skupna ansambel OBJEM